Mooie markiezen

Dit zijn de echte klassiekers. Een markies geeft uw huis of bedrijfspand een vriendelijke authentieke uitstraling en is een goede zonwering. De markies is aan de zijkanten gesloten waardoor de zon niet vanaf de zijkanten uw raam kan binnenschijnen.

Geschikt voor zon en regen

Opvallend en geschikt voor zon en regen. Niet alleen een verfraaiing voor een klassieke gevel maar ook op een moderne gevel kunnen markiezen voor een verrassend effect zorgen.

Constructie

Een houten of aluminium frame is opgebouwd uit een aantal latten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Het aantal latten is afhankelijk van de uitval. Het markiesframe is voorzien van zonneschermen-doek. Desgewenst kan de markies worden uitgevoerd met een dekplank en of zijschotten.

Markiezen kunnen worden uitgevoerd in zowel vurenhout, hardhout of aluminium. Bij houten frames is de houtmaat 18 x 56 mm en bij aluminium frames is de profielmaat 15 x 55 mm. Aluminium markiezen zijn nagenoeg onderhoudsvrij maar hebben een minder nostalgische uitstraling dan houten markiezen. Ook hout en aluminium kunnen gecombineerd worden; Bijvoorbeeld een aluminium frame en een hardhouten omkasting.

Houten markiezen worden uitgevoerd met verzinkte backflaps 45 x 45 mm met
messing pen en aluminium markiezen met kunststof scharnieren.

De aluminium afdekkap is 190 mm diep en standaard 200 mm breder dan de
markies. De aluminium zijschotten lopen naar beneden taps toe. De houten
dekplank is 240 mm diep en is eveneens 200 mm breder dan de markies.
De houten zijstukken lopen taps toe met tweemaal een afgeronde verspringing. De hardhouten zijstukken zijn tevens voorzien van een freesrand. Er zijn drie belangrijke redenen waarom u zou kiezen voor een rolluik namelijk de volgende: U kiest voor kwaliteit, isolatie en inbraakpreventie.

Alle doeken kunnen bovendien bedruk worden met bijvoorbeeld uw logo.

Vakkundige en snelle montage

Op bijna iedere plek is zonwering mogelijk. Voor ieder probleem hebben wij een prima oplossing. Na een oriënterend gesprek in onze winkel, waar wij zeer veel kunnen demonstreren komen wij graag bij u langs om de situatie te bekijken en bespreken. Ook voor studenten en senioren bieden wij uitstekende producten aan. Onze monteurs plaatsen zelfs zonwering op de 22e verdieping. Meer hierover leest u hier.

Kom langs voor een advies op maat.

Wij hopen u binnenkort te verwelkomen in onze speciaalzaak.

Eigenaren Wilko & Kees-Jan Bil

070 32.11.400

Onze projecten Meer op Facebook