Rolgordijnen voor de woon- en slaapkamer

Rolgordijnen zijn een populaire manier van zonwering. Geschikt voor alle kamers en bijna alle soorten ramen. Er zijn er twee soorten stoffen voor rolgordijnen: half-verduisterende stoffen, vaak voor in de woonkamer, en verduisterende stoffen, meestal voor in de slaapkamer.

Twee soorten stoffen voor rolgordijnen

Er zijn er twee soorten stoffen voor rolgordijnen: half-verduisterende stoffen, vaak voor in de woonkamer, en verduisterende stoffen, meestal voor in de slaapkamer.

Halfverduisterende stoffen

De halfverduisterende stoffen voor onze rolgordijnen zijn gemaakt van 100% polyester, met een gewicht van 200 gram per vierkante meter en een kleurechtheid van 6-7. Door het gebruik van polyester in het doek zal het rolgordijn niet vervormen of rimpelen onder invloed van het vocht in de lucht in uw kamer. De halfverduisterende stoffen laten licht door, zodat de kamer niet helemaal donker wordt als het rolgordijn gesloten is. Aan de onderzijde van het doek zijn de rolgordijnen afgewerkt met een zware aluminium onderbalk die het rolgordijn gegarandeerd strak houdt. De bediening van het rolgordijn vindt plaats door middel van het bekende kralensnoer aan de linker- danwel de rechterkant van het rolgordijn.

Verduisterende stoffen

De verduisterende stoffen voor de rolgordijnen zijn gemaakt van 100% polyester, met een gewicht van 320 gram per vierkante meter en een kleurechtheid van 6-7, wat inhoud dat de kleur nauwelijks zal verkleuren in de zon. De achterzijde van de verduisterende stof is voorzien van een gummi-coating die volstrekt verduisterend is. Er komt dus geen licht door de stof, wat de rolgordijnen speciaal geschikt maakt voor slaapkamers en andere ruimtes die u echt donker wilt houden. De kleur van de verduisterende coating aan de achterzijde is wit. Aan de onderzijde van de stof zijn de rolgordijnen afgewerkt met een aluminium onderbalk die het rolgordijn mooi strak houdt.

Bovenbuisdikte

De rolgordijnen worden afhankelijk van de bestelde breedte uitgevoerd met een bovenbuis met een dikte van 34 of 45 mm. De 25 mm stok is bruikbaar tot een breedte van 200 cm. Voor de breedtes groter dan 200 cm gebruiken wij de bovenbuis met een dikte van 34 mm. De maximale breedte van een rolgordijn met een 32 mm stok is 260 cm. Bij een grotere breedte van 260 bestaat het risico van "doorhangen" van het rolgordijn, vooral bij gebruik van de zwaardere verduisterende stof. Als het rolgordijn in het midden gaat doorhangen ontstaan er vouwen in de stof en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Daarom gebruiken wij voor rolgordijnen in de breedte van 260 cm tot en met 350 cm een bovenbuis van 45 mm om zo ook rolgordijnen in grotere breedtes te kunnen leveren!

Afwerking met schulpranden

U kunt kiezen uit een ruim assortiment schulpranden. De schulprand wordt bevestigd aan de onderlat van het rolgordijn.

Vakkundige en snelle montage

Op bijna iedere plek is zonwering mogelijk. Voor ieder probleem hebben wij een prima oplossing. Na een oriënterend gesprek in onze winkel, waar wij zeer veel kunnen demonstreren komen wij graag bij u langs om de situatie te bekijken en in te meten. We hangen uw gordijnen desgewenst ook netjes op. Meer hierover leest u hier.

Kom langs voor een advies op maat.

Wij hopen u binnenkort te verwelkomen in onze speciaalzaak.

Eigenaren Wilko & Kees-Jan Bil

070 32.11.400

 

Onze projecten Meer op Facebook