Stoffen in alle type en kleuren

Tegenwoordig is er heel wat te kiezen. Zeker in stoffen en kleuren. Voor elke kamer of sfeer is gegarandeerd een passende oplossing. In onze winkel vindt u naast een grote collectie van topkwaliteit, van bekende merken en van ons eigen FvR kwaliteitsmerk.

Situatie

Sommige stoffen verkleuren in het zonlicht, een voering gaat dat tegen. In de slaapkamer is het ook slim om gordijnen met een (lichtdichte) voering te nemen, zodat het er goed donker wordt. Bij ramen met enkel glas zorgt een gewatteerde voering voor isolatie.
 Neem een gordijnrail of -roede die 20 centimeter breder is dan de ramen, zodat de gordijnen niet voor het raam hangen als je ze openschuift. Stem de hoeveelheid stof af op de lengte van de rail. 
Voor gordijnen met een enkele plooi heb je de raillengte maal 1,8 aan stof nodig. Stel dat je gordijnen van 4 meter wilt, dan heb je 4 x 1,8 = 7,20 meter stof nodig. 
Voor een dubbele plooi moet je de breedte van de stof maal 2 nemen. Gebruik je nestelringen, dan heb je genoeg aan de breedte maal 1,6. 
Als de stof niet kamerhoog verkrijgbaar is, dan moet je banen stof aan elkaar stikken. Let erop dat je voor beide kanten evenveel banen berekent. Banen berekenen doe je zo: deel de railbreedte door de stofbreedte. Bijvoorbeeld 500/150 cm = 3,3 meter x 1,8 = 6 banen. Dan bepaal je de hoogtemaat van de gordijnen: kamerhoog min 2 centimeter afstand tot de vloer, plus 35 centimeter stoftoeslag voor de dubbele zoom en de gordijnband. Deze uitkomst vermenigvuldig je met het aantal banen en je weet hoeveel stof je nodigt hebt.

Enkele Tips
Als de kamer hoger is dan drie meter, is het verstandig om voor een dubbele plooi te kiezen, anders is er geen plooivorming meer over aan de onderkant.
 Stem de gordijnen af op de inrichting. Bij een moderne betonnen vloer, kunnen warm getinte gordijnen voor sfeer zorgen. Bij een houten vloer staan moderne gordijnen in een off-white tint prachtig. 
Als je voor een dessin kiest met een groot patroon, heb je extra stof nodig. Het is namelijk het mooist als op elke baan het hele patroon terugkomt.
 Bij een zeilmakerij kun je nestelringen door de stof laten slaan. Dat combineert goed met een industrieel ophangsysteem.
 Gordijnstoffen uit speciaalzaken zijn voorgewassen, maar dan nog moet je rekening houden met een krimp van drie procent. Chemisch reinigen is het veiligst. 
Natuurlijke stoffen, zoals wol en linnen, reageren sterk op de luchtvochtigheid. Het is slim om bij deze stoffen een ruime zoom te nemen en de gordijnen vijf centimeter over de voer te laten slepen. Ook handig bij een ongelijk vloerverloop.

Vakkundige en snelle montage

Op bijna iedere plek is zonwering mogelijk. Voor ieder probleem hebben wij een prima oplossing. Na een oriënterend gesprek in onze winkel, waar wij zeer veel kunnen demonstreren komen wij graag bij u langs om de situatie te bekijken en bespreken. Ook voor studenten en senioren bieden wij uitstekende producten aan. Onze monteurs plaatsen zelfs zonwering op de 22e verdieping. Meer hierover leest u hier.

Kom langs voor een advies op maat.

Wij hopen u binnenkort te verwelkomen in onze speciaalzaak.

Eigenaren Wilko & Kees-Jan Bil

070 32.11.400

 

Onze projecten Meer op Facebook