Welke verf u ook zoekt, bij ons slaagt u altijd

Bij de firma Fred van Rijn vindt u een zeer uitgebreid verfassortiment in vele soorten voor zowel de professionele schilder als de doe-het-zelver.

Welke soort verf?

Welke soort of kwaliteit verf u ook kiest, we hebben altijd een grote voorraad verf op voorraad. Daarnaast kunnen we ook op de mengmachine in vrijwel elke kleur voor u mengen. Vraag maar eens naar de kleurenwaaiers van de diverse verfmerken en u zult verbaast staan over het bijna oneindig aantal mogelijkheden.

Heeft u een kleur uitgekozen, dan bepaalt u samen welke verf voor uw verfwerk het meest geschikt is. Want elke verf heeft zijn eigen specifieke eigenschappen geschikt voor een specifieke situatie.

Ook handig: elke mengkleur heeft zijn eigen kleurnummer dus ook als je na jaren weer opnieuw gaat schilderen, dan mengen we weer exact dezelfde kleur.

Glansgraden: mat - hoogglans

Zo zijn zowel lak- als muurverf verkrijgbaar in verschillende glansgraden. Van mat tot hoogglans. Een kwestie van smaak. Maar soms ook afhankelijk van de toepassing.

Voor het buitenschilderwerk wordt bijvoorbeeld meestal hoogglanslak gebruikt omdat dan het oppervlak gladder is waardoor vuil zich minder snel kan hechten. Voor muren wordt echter meestal matte muurverf gebruikt om minder spiegeling te hebben.

Met zoveel soorten en kwaliteiten is een goed advies onontbeerlijk. Loop daarom vrijblijvend binnen en laat u adviseren. Want ook hier geldt: voor een succesvolle klus, is goed advies vooraf een plus.

Voordelen van verven boven beitsen

Verf geeft kleur aan hout en een hechtende, beschermende laag die op het hout ligt.

Beits is van oorsprong een transparant product waarmee hout een kleur krijgt, maar waarbij de structuur van het hout zichtbaar blijft.

Transparante beits dringt in het hout (dit gebeurt het beste in ruw aanvoelend hout) en geeft het hout een beschermlaag. Beits beschermt het hout tegen rotting, omdat het vocht door de beitslaag heen naar buiten kan verdampen. Het heeft geen grondverf nodig en kan direct op het hout worden aangebracht. Tegenwoordig is het onderscheid tussen beits en verf vervaagd en zijn er ook dekkende beitsen. En bestaan er ook verven waarmee u zowel kan gronden als aflakken.

Kleurcombinaties

Wil je weten hoe je sterke kleurcombinaties kunt maken? Wat licht doet met een kleur? Hoe je erachter komt of een kleur past bij de ruimte waar je 'm voor uitgekozen hebt? En wat de psychologische werking van de verschillende kleuren is? Vraag het ons.

Het is vaak moeilijk in te schatten hoeveel verf u nodig heeft. Op de potten verf staat wel aangegeven hoeveel vierkante meter u kunt verven maar uit hoeveel vierkante meter muur bestaat uw huis eigenlijk.

Wie goed overweg kan met een kwast zal niet makkelijk overstappen op een roller. Wie gewend is aan een roller gebruikt nooit meer een gewone kwast, want voor elke verf geldt: het gaat sneller en makkelijker met een roller.

Gebruik voor dekkende en transparante lakken, beitsen en acrylverf kortharige mohair rollers, die in talloze breedtes, tot voor de smalste randjes, te koop zijn. Lees meer in onze schilder tips

Kom langs voor een advies op maat.

Wij hopen u binnenkort te verwelkomen in onze speciaalzaak.

Eigenaren Wilko & Kees-Jan Bil

070 32.11.400

 

Onze projecten Meer op Facebook