Binnenkijken: Markiezen in Statenkwartier- Den Haag

Binnenkijken: Markiezen in Statenkwartier- Den Haag

We mochten binnenkijken: markiezen Statenkwartier-Den Haag de mooiste van de straat. Deze mooie markiezen mochten we plaatsen bij een stel in het chique Den Haag. De typische haagse architectuurstijl van het Statenkwartier vraagt om klassieke markiezen.

Eerst heette deze wijk ‘nieuw scheveningen’

De Bewoonster weet ons te vertellen dat de wijk is gebouwd tussen 1890 en 1915 en met zijn grote pleinachtige kruizingen en veel art nouveau een zeer prettige wijk is om te wonen. De naam ‘statenkwartier’ komt van de naam Staten en oude dagelijks bestuur van het gewest en de meeste straten zijn vernoemd naar Nederlandse politici van de zeventiende eeuw.

Door dit kleurtje kregen wij een gevoel van geluk

De gele kleur geeft dit stel een gevoel van warmte en worden ze blij van. We houden van de zon en dit kleurtje doet ons daar sterk aan denken.  Maar liever niet als hij vervelend naar binnen schijnt. De kleur geel staat voor kennis en wijsheid.  Dat hadden we ook wel nodig bij het maken van onze keuze. Dan zie je pas hoeveel kleuren geel, geel gestreept, geel met beetje oranje en geel met wit breed of smal gestreept er is. Het was dan ook wel lastig om een keuze te maken. Onze buren hebben groen wit gestreept ook mooi maar dit vonden wij leuker. Gelukkig nam Wilko alle tijd voor ons in de winkel en ondanks de corona maatregelen hebben we alle mogelijke kleuren uitgebreid kunnen bekijken.

 

Klantervaringen

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.