Gordijnen voor ieder budget

Luxe gordijnen voor een scherpe prijs.

We hebben een veelzijdige collectie gordijnstoffen, geïnspireerd op de laatste interieurtrends. Van de meest uiteenlopende stoffen maken wij in onze eigen atelier de mooiste gordijnen. Houdt u van lichte of juist wat meer uitgesproken kleuren met ons assortiment kunt u alle kanten op. Wij hebben gordijnen voor ieder budget en adviseren u graag.

Wat bepaald de prijs?

De uiteindelijke prijs van uw gordijnen wordt bepaald door een aantal punten.

  • patroon
  • plooi
  • kwaliteit
  • de breedte van het raam

Door bijvoorbeeeld geen patroon te kiezen maar wel een rijke plooi vinden wij gordijnen voor ieder budget.

Patroon in gordijnen

De gordijnstoffen waar een patroon in voorkomt is er extra stof nodig. Dit om de verschillende banen stof goed op elkaar te laten aansluiten.  U wilt niet dat het patroon verschuift. Een patroon is meestal 16, 32 of 64 cm. Dit wil zeggen dat het patroon elke 16, 32 of 64 cm terugkomt. Het is mooi wanneer iedere baan uitkomt op een volledig patroon. Tot slot wordt er per baan rekening gehouden met ± 35cm extra stof die nodig is voor de boven en onderzoom.

De plooi

U kunt kiezen uit een enkele, dubbele of driedubbele plooi. Hoe meer plooien hoe meer stof nodig is. Een enkele plooi wordt gekozen bij gordijnen die een maximale hoogte hebben van 180cm. Tot deze hoogte zijn de plooien helemaal zichtbaar tot aan de onderzijde van het gordijn. Ons advies is wanneer uw gordijnen hoger zijn dan 180 centimeter dan te kiezen voor een dubbele of zelfs een tripple plooi.

Een enkele plooi zorgt voor een lichte golf en een strakke uitstraling. Vind u deze strakke uitstraling mooi kijk dan ook naar de paneel gordijnen.

Een dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, zorgt voor een rijkere uitstraling. Bij deze wijze van confectie wordt er echter meer stof gebruikt dan bij een enkele plooi. Wij adviseren om gordijnen die bestemd zijn ramen hoger dan 180 centimeter, uit te laten voeren met een dubbele plooi.

De prijs van Black out en Dimout gordijnen

Het type voering verklaart de naam en ook de prijs. Omdat dit type gordijn deels verduisterend moet zijn is de kwaliteit anders. Deels donker noemen we dimout geheel donker noemen we blackout. De gordijnstof en voering in 1 geheel voor de woonkamer waar fel zonlicht soms erg vervelend kan zijn. Omdat de kwaliteitseisen hoger zijn rekenen we een andere prijs.

Inspiratie opdoen

Categorie
Raamdecoratie