extreme hitte

Run op zonneschermen en oplopende lever tijden

 

De koperen ploert staat hoog aan de hemel en het kwik stijgt tot boven de dertig graden. Maar wie denkt nog even snel zonwering aan te kunnen schaffen heeft het mis. De wachttijden bij installateurs lopen flink op. Er lijkt een ware run op zonneschermen te zijn ontstaan. Aldus het Algemeen Dagblad van 7 augustus 2020.

 

 

Wilt u het artikel uit het AD  lezen?

Toch snel genieten?

Niets zo erg als wachten. Als je wacht, dan lijkt de tijd veel langzamer te gaan. Bovenal is het zo zonde van uw tijd! Zo voelt het voor veel klanten die nu op het laatste moment besluiten een zonnescherm aan te schaffen. Dus wacht niet te lang bij het bestellen van uw zonwering voor u het weet is het weer zomer.

De gemiddelde levertijd

Veel bedrijven in de regio Den Haag hebben een wachttijd van vijf maanden of nemen de telefoon helemaal niet meer op.  Gelukkig is het bij ons nog niet zo gek maar op 10 weken moet u wel rekenen als u nu uw zonwering bestelt. De combinatie van corona en de warme zomer is de oorzaak van oplopende levertijden. De zomer is  altijd druk maar nu komt de corona erbij. Daarnaast werken er  veel mensen werken thuis en gaan niet op vakantie. Een  investering in het huis lijkt dan niet zo raar. Daarbij kunnen leveranciers slecht leveren in verband met hun voorraadtekorten. Veel doeken en motoren komen uit België en Frankrijk en daar hebben de fabrieken bijna anderhalve maand dicht gezeten.”

 

Extreme vraag is tijdelijk

Schotanus zegt in het AD dat hij denkt dat het een tijdelijke piek in de vraag is. Investeringen worden naar voren gehaald omdat mensen thuiswerken. Je kunt een pand maar ééns in de zoveel tijd van zonwering voorzien. Ook is de branche afhankelijk van nieuwbouw en renovatie. ,,Ik verwacht daar een dip in rond 2022.”

We gaan niet naar het strand maar blijven in de tuin

De toegangswegen naar het strand van Scheveningen en Kijkduin zijn de hele week al afgesloten. Automobilisten van buiten de stad die tóch een poging wagen het strand te bereiken met de auto, worden teruggestuurd.

Op de echt grote wegen richting stranden, meren en plassen is het zondag in het algemeen vrij rustig, aldus de ANWB. Dit ondanks het feit dat er sinds zondag sprake is van een echte hittegolf. Doordat de parkeerplaatsen bij Zandvoort en Bloemendaal uitpuilen, is daar in de omgeving wel extra drukte door auto’s die toch een plekje proberen te vinden of terugkeren. Ook in badplaatsen als Noordwijk en Wassenaar zijn geen parkeerplekken meer vrij. En wat is er fijner dan de eigen tuin met een mooi zonnescherm.

 

Geen reactie's

Geef een reactie